Spinazie pizza met mozzarella

0

Soms is het fijn om gewoon even een heerlijke vegetarische Spinazie pizza klaar te maken. Even geen vlees op een dag maar heerlijk genieten van een snel gerecht. Met de pizza die hieronder beschreven wordt zul je een heerlijke, volle maaltijd hebben die niks mist van wat een avondmaaltijd hoort te bieden. Probeer jij hem ook uit? Voor het deeg kun je eigenlijk alle deeg recepten wel gebruiken, meestal wordt dit recept deze klaargemaakt in een vierkante vorm.

Ingrediënten Spinazie Pizza

Afhankelijk van hoe groot jij je pizza maakt zijn dit de ingrediënten per gram.  Je kan het beste kijken naar wat jij lekker vindt en hier een extra hoeveelheid op doen. Het enige waar je mee uit moet kijken is de knoflook, dit wordt hieronder ook goed beschreven.

  • 400 gram Spinazie uit diepvries
  • 150 ml tomatensaus
  • 10 gehalveerde snacktomaten
  • Mozzarella naar smaak
  • 5-10 olijven
  • 1 teentjes knoflook
  • Olijfolie en peper naar smaak

Verwarm de oven op 220 graden. Maak het pizzadeeg klaar en laat het voor 1,5 uur rusten. Zorg ondertussen dat alle gerechten goed gesneden worden. Maak het deeg plat met een roller in de gewenste vorm. Wil je een rondje, vierkant of hart? Alles is mogelijk: zorg wel dat het goed bestreken is met bloem zodat je het daarna beter in de oven kan doen. Een handige tip is ook om alles met olie te besmeren. Zo blijft de deegroller bijvoorbeeld niet plakken aan het deeg en kan je gerust verder werken. De Spinazie pizza met mozzarella is nu klaar om gevuld te worden.

Vulling spinazie pizza met Mozzarella

Voor de vulling beginnen we eerst met mozzarella kaas en daarna gooien we er pas tomatensaus overheen. Dit zorgt ervoor dat er een dubbele laag kaas op de pizza komt wat het gerecht nog lekkerder maakt! Leg na de tomatensaus nog een laag kaas naar smaak er bovenop en leg de spinazie eroverheen. Gebruik je spinazie die nog niet is voorbereid? Dan zul je de spinazie kort smoren in de pan. Anders kun je direct het gerecht afmaken. Plaats de tomaten erin en laat op verschillende plekken een druppel olijfolie vallen. Smeer ook de rand van de pizza in met olijfolie voor een knapperige korst. De knoflook moet nog niet op de pizza! Anders zal deze namelijk aanbranden. Zet daarna de spinazie pizza voor 5 minuten in de oven.

Na 5 minuten kan je de geperste knoflook tussen de spinazie plaatsen. Bak de pizza nog 7 tot 10 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en laat het even 2 minuten rusten zodat de smaken nog meer los komen. Eet smakelijk, de spinazie pizza is klaar om te eten.

Variaties met de spinazie pizza

Het is belangrijk om in elke pizza iets hards, zachts en zoets te hebben. Daarnaast is het fijn om als je van pittig eten houdt ook iets pittigs toe te voegen. Voor deze pizza is het harde gedeelte het pizzadeeg, het zachte de spinazie en het zoete de tomaten. Het pittige is uiteraard de knoflook. Toch is het mogelijk om nog extra lagen toe te voegen om de pizza nog lekkerder te maken. Denk bijvoorbeeld aan pijnboompitten of noten. Daarnaast is het lekker om pesto of Parmezaanse kaas toe te voegen. Ook kruidenboter kan een heerlijke combinatie geven aan dit gerecht.

Wil je op deze vegetarische pizza toch vlees doen dan is gehakt de beste optie. Kijk gewoon altijd wat jij in huis hebt en probeer telkens als jij een pizza maakt nieuwe dingen uit. Dan krijg je zeker weten heerlijke pizza variaties die misschien nog wel beter zijn dat het bovenstaande gerecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here