Pizzadeeg met bier en honing

0

Pizzadeeg met bier en honing brengt een nieuwe ervaring aan je pizza´s. Door het zoete in de pizzadeeg toe te voegen krijg je een andere pizzakorst. Maar ook de smaak veranderd waardoor je pittigere ingrediënten op de pizza kan doen. Het duurt niet veel langer dan een normaal pizzadeeg recept en het is erg makkelijk om zelf eens uit te proberen. Een lekker pizzadeeg welke een lekkere bite geeft en mooi van kleur is.

Ingrediënten Pizzadeeg met bier en honing

  • 1 pakje droge gist (7 gram)
  • 1 theelepel honing
  • 2 1/2 kop witte bloem, plus nog veel meer voor het bestuiven
  • 1/2 kop volkoren meel
  • 1/2 kop bruine bier ( voor een echt lekkere pizza deeg )
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel kosjer zout

Het maken van het pizzadeeg doen we met bruin bier en volkoren meel.Indien je een mixer hebt met deeghaak gebruik je deze. Zo niet dan meng je het geheel zelf. Meng 7 gram gist, honing en 1/4 kopje lauw/ warm water in een grote kom. Laat dit heel even staan totdat het mengsel begint te schuimen, hier staat ongeveer 4 minuten voor. Voeg de 2 1/2 kopjes bloem, de volkoren meel, bruin bier, olijfolie, zout en 1/2 kopje water toe en meng het (indien je een mixer hebt op gemiddelde snelheid) totdat het een gladde pizzadeeg vormt.

Leg het deeg daarna op het werkblad en kneed het gedurende 2 minuten. Stop het hierna in een kom welke je licht hebt ingesmeerd met olie en dek het af met plastic folie. Dek de pizza af met een natte theedoek en laat het op een warme plaats staan voor 1 tot 1,5 uur zodat het kan rijzen. Hierna haal je de pizzadeeg met bier en honing uit de bak en kneed je het gedurende 5 minuten nog goed door. Maak er een bol van en snij het in 4 gelijke stukken. De 4 pizza’s zijn nu klaar voor gebruik. Pizzadeeg invriezen zodat je nog langer kan genieten van je creatie? Zodra je het deeg hebt gemaakt kun je het invriezen, houdbaarheid 1 maand in de vriezer. ( sluit het goed af in plastic folie )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here