Pizza zonder kaas

0


Mensen wie een lactose intolerantie hebben kunnen melk en melkproducten niet goed verdragen, dit levert buikkrampen, diarree en andere pijnlijke klachten op. Voor al onze lezers willen we graag een oplossing bieden, ook op het gebied van de pizza’s aangezien onze site vol staat met pizza recepten! Speciaal voor mensen wie niet van kaas houden of er in het geval van lactose intolerantie niet tegen kunnen hebben we een recept voor een pizza zonder kaas opgesteld.

Ingrediënten Pizza zonder kaas

  • 2 kleine kopjes meel
  • ½ theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ eetlepel olijfolie
  • theelepel honing
  • 2 a 3 kopjes lauw water
  • 1 grote tomaat

Ingrediënten naar eigen keus, zie de tips onder de bereidingswijze.

Bereidingswijze van de speciale pizza

Klop het bakpoeder, bloem en een snufje zou in een droge kom. Voeg de gedroogde gist toe aan 3 kopjes lauw water samen met de honing, roer dit even en laat het 10 minuten staan zodat het wat schuimt. Voeg wat olie toe aan het mengsel met bloem, maak vervolgens een kuiltje in het mengsel en voeg hier het gist mengsel aan toe en roer het flink door met een houten lepel.

Zodra het deeg wat steviger wordt kun je verder met de handen kneden. Indien het deeg iets te kleverig wordt kun je er een klein beetje bloem aan toevoegen. Plaats het deeg nu in een kom en leg er een handdoek overheen. Het deeg in de kom kun je nu 1 uur laten rusten op kamertemperatuur. Dan is het nu tijd voor de tomatenlaag. Snijd de grote tomaat in plakken en voeg hier wat peper en zout aan toe.

Van pizzadeeg naar pizza!

Verwarm de oven alvast voor op 230 graden. Voeg wat olie toe aan 1 zijde van het deeg, druk deze kant op het aanrecht. Strooi nu wat maismeel op je deegroller en rol het uit tot een mooie cirkel. Bekleed de pizza nu met de tomaten, waarna je de pizza rijkelijk vult met alle lekker gekozen ingrediënten. Plaats vervolgens de pizza in de oven en bak deze 10-15 minuten.

Pizza zonder kaas ideeën

Om de pizza te bedekken heb je natuurlijk ingrediënten nodig. Denk hieraan aan: groente oijven, artisjokken, aubergine of courgetten. De standaard ingrediënten die je vaak voorbij ziet komen doen het ook erg goed zoals de ui, tomaat, broccoli en de champignons. Noten kan je altijd als garnering later toevoegen, let er wel op dat noten in de oven vaak geen goed idee is tenzij je ze erg laat toevoegt. Dit in verband met verbranding.

Tip 1 : Pizza met tofu
Ik heb ook diverse recepten gelezen waar men geraspte (gerookte) tofu gebruikt, tofu smelt niet echt maar het geeft een lekker smaak en is een uitstekende vervanger voor een pizza zonder kaas.

Tip 2 : Een pizza met gekarameliseerde uien, geroosterde paprika`s en artisjokharten.

Zoals hierboven is te lezen zijn de mogelijkheden voor een pizza zonder kaas eindeloos, sterker nog je zou het niet eens missen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here