Heerlijke traditionele pizza margarita maken

0

De traditionele pizza Margarita, wie kent het niet. De pizza met een heerlijke, simpele smaak die overal in elke winkel te koop is. Maar waarom niet gewoon zelf maken? Pizza Margarita maken is erg simpel en de voorbereiding duurt ongeveer 10 minuten naast het deeg te maken. Het koken is binnen 15 minuten klaar.

De oorsprong en geschiedenis van een pizza Margarita maken begon in de 18e eeuw in Italië. De kleuren van de Italiaanse vlag zijn terug te vinden in de rode saus, de witte mozzarella en groene basilicumblaadjes. De koningin van Italië, Margarentha van Savoye vond deze pizza zo goed dat ze een bedankbrief schreef voor de kok. Hierna heeft de maker het naar de koningin vernoemd. Voor de pizzadeeg kan je de recepten op deze pagina volgen zodat je de perfecte bodem krijgt die bij jou past. Naast de deeg vind je de overige ingrediënten hieronder.

Ingrediënten Traditionele pizza Margarita

  • Handvol basillicum
  • 250 gram snacktomaatjes (gehalveerd)
  • Tomatenpuree (zelf maken of in pak)
  • 200 gram mozzarella
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Pizza Margarita maken

Pak de pizzabodem die je uitgekozen hebt, rol het uit en gooi er een klein beetje bloem overheen. Smeer deze bodem in met tomatenpuree. Hierna snij je de mozzarella in lange dunne plakjes zodat het goed smelt in de oven. Plaats het op de pizza en plaats ook de gehalveerde snacktomaatjes erop. Leg er zoveel als je zelf wil op, jij bent de baas over je eigen pizza! Als laatste plaats je alle blaadjes basilicum op de pizza. Voor een extra smaaksensatie doe je nog een paar druppels olijfolie erop. Hoe beter de smaak van de olijfolie, hoe lekkerder de pizza uit de oven komt. Voor de finishing touch strooi je wat peper en zout naar smaak toe op de pizza.

Tips voor een betere pizza

De korst van de pizza wordt niet zoals een normale pizza direct knapperig. Hou je van een knapperige pizza korst? Smeer dan wat olie op de zijkant zodat dit gedeelte sneller knapperig wordt. De tomatensaus is het lekkerste als je het zelf maakt maar voor een snelle pizza ben je beter af met tomatenpuree. Op een pizza Margarita is het goed mogelijk om andere ingrediënten toe te voegen. Denk hier aan uien, champignons, olijven, gehakt of kip. Kies hetgeen wat jij lekker vind en de pizza zal ook erg lekker zijn! Geniet ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here