Pizza bodem maken

0

Een pizza bodem maken kun je op verschillende manieren doen. En de techniek welke komen kijken bij een perfecte pizza bodem variëren ook enorm. De `Italiaan` en pizza bakker houdt het recept vaak geheim en is vertrouwd met z’n of haar eigen recept. Maar de basis van een lekkere pizza bodem is gelukkig geen geheim. Er zijn een aantal vaste ingrediënten voor een krokante bodem. Je kunt dus je complete pizza zelf maken! Ik ben door de jaren heen toch wel bekend geraakt met de diverse recepten en manieren van je pizza bereiden. Ik werd het zat de pizzeria te bellen, of het viel tegen of anders was de pizza vaak koud. Toen ben ik in boeken gaan speuren heb ik een workshop gevolgd en nu maak ik ze zelf of ik ga lekker uit eten in een Turk / Italiaans restaurant. Deze perfecte pizza bodem is; krokant en dun, uiteraard kun je zelf spelen met de hoeveelheden om zo een dikkere pizza bodem te maken. Vanaf 0 naar een eigen pizza!

Pizza bodem maken: De ingrediënten

  • 3 1/2 tot 4 kopjes broodmeel, plus nog wat extra meel voor het uitrollen van het deeg
  • 1 theelepel suiker of bruine basterdsuiker
  • Zakje droge gist
  • 2 theelepels zeezout (fijn)
  • 1 1/2 kopjes water (lauw warm water)
  • 2 eetlepels olijfolie + 2 theelepels

De bereiding:simpele pizza bodem

Indien je een keuken machine hebt om te mixen gebruik je deze, dat is wat makkelijker.
Neem een grote kom en voeg hier de bloem, suiker, gist en zout aan toe en mix het geheel.
Terwijl de mixer draait, voeg je het water en 2 eetlepels olijfolie toe.
Mix het tot het een deeg wat plakkerig is, indien het deeg te plakkerig is voeg je wat bloem, let wel dat je niet teveel bloem toevoegt dit maakt het deeg droog.
Kneed het deeg tot een mooi stevige bal, indien het deeg te droog is voeg je wat water toe. (1 eetlepel per keer)

Neem vervolgens een grote kom en smeer deze in met 2 theelepels olijfolie en voeg hier het pizzadeeg aan toe. Dek de kom af met folie en laat het op een kamertemperatuur gedurende 1 uur staan. Het deeg heeft zo kunnen rijzen en is inmiddels een stuk groter. Snijd nu het deeg in 2 en laat beide stukken nog eens 10 minuten rusten. Strooi nu wat bloem op je aanrecht en rol de pizzadeeg tot een mooie pizza bodem. Klaar is je pizza bodem, gereed om af te bakken in de oven! Dit duurt ongeveer 15 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here