Italiaanse pizza met parmaham, rucola en rode ui

0

Italiaanse pizza met parmaham. Je zal er niet direct aan denken als je aan Italië denkt maar toch is dit gerecht daar veel te koop. We weten allemaal wel dat 1 van de meest bekende Italiaanse gerechten pizza is. Bijna overal ter wereld vind je wel pizzeria’s waar overal een eigen draai aan de maaltijd wordt gegeven. Bij een bezoekje aan Mexico merk je dat mensen het eten met ketchup en sojasaus. Ook hete saus en pepers vind je hier veel terug. In de Verenigde Staten is de pizzabodem juist weer dikker en meer knapperig.

Toch zie je in Italië juist de steenoven pizza met rucola, parmaham en rode ui veel op de kaart staan! Sowieso is de gehele Italiaanse keuken natuurlijk vol genieten: allerlei verse pasta’s waar bij heerlijke verse ingrediënten worden gebruikt. Maar dit gerecht steekt er wel bovenuit door een heerlijke combinatie van gerechten. Hieronder vind je het recept van deze favoriete Italiaanse pizza.

Recept Italiaanse pizza met parmaham

  • De bodem (zelf gemaakt of kant-en-klaar)
  • Vier tot zes eetlepels tomatensaus
  • Een eetlepel basilicum
  • Twee eetlepels pesto
  • Twee plakken parmaham
  • Een rode ui
  • 50 gram rucola
  • Parmezaanse kaas
  • Mozzarella

Kooktijd: 30-50 minuten. Servering: 1-2 mensen.

Bereidingswijze Pizza met parmaham

Gebruik je een kant en klare bodem? dan kun je meteen beginnen met het voorbereiden van de pizza. Maak je je eigen pizzabodem? Kijk dan even naar ons eerder bericht over zelf pizzadeeg maken.

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Snijd vervolgens de rode ui in ringen en de mozzarella in dunne plakjes. Smeer de tomatensaus over de bodem. Strooi daarna de basilicum evenredig uit over de tomatensaus. Beleg het met de mozzarella plakjes en verdeel ook de rode uienringen over de pizza. Daarna stop je het gerecht 15 tot 18 minuten in de oven op de middelste frame.

In de tussentijd kun je de rucola goed wassen en laten uitdrogen. Haal de pizza uit de oven en beleg deze met rucola. Spreid daarna de ham plakken uit en strooi hier Parmezaanse kaas over. Als extra toevoeging zou je nog wat peper uit de pepermolen kunnen toevoegen en wat olijfolie over het gerecht kunnen sprenkelen. Hoe lekkerder de olijfolie, hoe beter de pizza zal smaken. Hou je van een knapperige korst? Dan kan je ook de korst insmeren met olijfolie voordat de Italiaanse pizza met parmaham in de oven gaat. Zo weet je zeker dat je volop kan genieten van jouw favoriete maaltijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here